1ste stagedag

Door: Visje85

Blijf op de hoogte en volg Ilona

26 Maart 2007 | Australië, Perth

Zondag ben ik op visite geweest bij vrienden van me gastvrouw. Hele aardige mensen, t was gezellig. Op de terugweg zijn we langs het strand gereden. wow de oceaan is echt mooi!!! :D Heb nog niet gezwommen want me badpak zit in de koffer die ik nog moet ophalen. Ja ik had veel te veel dingen om mee te nemen dus zat over t gewicht dus moest de koffer met n ander vliegtuig mee.

Nou eerste stage dag:
is vrij makkelijk gegaan, heb een aantal mensen op t lab ontmoet waaronder ook een aantal studenten die er onderzoeken doen. onze labs zijn gescheiden van de labs die gebruikt worden voor de lessen.
heb eerst 1,5 uur gepraat met me supervisor, Matt. Hij legde me uit wat voor onderzoek ik zal gaan doen en wat ze tot nu toe weten erover. Ik ga cavia's onderzoeken en verzorgen!!! Ze krijgen een speciaal dieet waarbij het cholesterol omhoog gaat. Daar word visolie (ja de bekende omega-3) of groene thee aan toegevoegd. Na 3 maanden word er gekeken naar de hoeveelheid cholesterol en of de visolie en groene thee daar effect op hebben gehad. En daarnaast word gekeken of deze ook effect hebben op het vormen van Alzheimer. Tijdens de eerste maanden zal ik ook nog een aantal technieken leren. En dat is in het kort zn beetje wat is ga doen. Om 2 uur kreeg ik nog een introductie op heb lab. Iedereen moet dat gedaan hebben voordat je op heb lab mag gaan werken. Dat was vooral saai en de meeste dingen wist ik al marja. k krijg nu wel me eigen bureau in de ruimte waar andere studenten zitten :D
Morgen ga ik me koffer ophalen op het vliegveld en woensdag gaat het echte werk beginnen!!!

Ik hoop dat alles goed gaat aan de andere kant van de wereld! Nu de klok verzet is daar en hier is het tijdsverschil nog maar 6 uur dus ik ben een stukje dichterbij haha
Ik kijk alweer uit naar alle lieve en leuke berichtjes!
Groetjes en dikke kus, Visje

• 26 Maart 2007 - 11:20

Cavia's?
    cool!!!
    nou niet hetzelfde fout maken als sylvester he ;-)
    dus eerst de cavia deruit halen voor je met een hogedrukspuit door het hok gaat :-p

1 vraagje: hoe constateer je alzheimer bij cavia's of ist een kwestie van wachten dattie op een stokje gaat zitten en tsjilpt als een kanarie? :-s

hahaha voel me idd weer erg grappig vandaag. Veel succes lieffie

XXX arian

• 26 Maart 2007 - 11:24

Mam:

wel lief zijn voor de cavia's hoor t'zijn geen labratten. leuk, technieken leren, krijgt Marian toch nog een beetje haar zin.
    fijn een eigen bureau, kun je foto's van ons opzetten, zijn we nog dichterbij en dan met dat uur extra zit je bijna om de hoek.
    Succes met de beestjes en tot gauw
    XXX mam LY

• 26 Maart 2007 - 13:16

Tijn:

Wè wasser teerst, de Cavia of de Cavia-aaier? ;)

• 26 Maart 2007 - 13:38

de cavia ofcourse! :-p

anders vielter nix te aaien ;-)

• 26 Maart 2007 - 14:09

Mam:

en een cavia komt ook niet uit een aai

• 26 Maart 2007 - 15:19

Maaike:

Ha die Ilona! :)
    Fijn om te horen dat alles goed gaat daaro! Cavia's, cool zeg, niet stiekem een mee naar je kamer nemen he? ;) Veel succes he!

XxX Maaike!

• 26 Maart 2007 - 15:49

Tammie:

Hey hey,
    pas jeop met cavia`s, want die kunnen best hard bijten (ja uit ervaring:))! Heel veel succes met je huisdiertest en ik spreek je snel weer een keertje!

Dikke knuffels vanuit het zonnige en warme (20oC) Gent.

Tammie

• 26 Maart 2007 - 17:39

Wolk:

Hey

Wat grappig dat je met cavia''s mag werken. Krijg je een beetje proefdierkunde ;) al hoop ik niet dat ze net zo aan hun eind komen als de ratjes op school :( haha. Maar heel veel succes en ik wacht weer op je volgende bericht.

xxx Wolk

• 27 Maart 2007 - 09:41

Visje:

nope de cavia's worden na 3 maanden onder narcose gebracht en dan worden de hersenen verwijderd en het liquor word afgetapt... Ben wel blij want eigelijk wou ik proefdierkunde doen maarja dan zou ik veelsteveel andere vakken missen. Volgens me begeleider zijn ze liever dan ratten en muizen. Hij werkt al jaren met cavia's en is nog nooit gebeten dus ben niet zo bang...

• 27 Maart 2007 - 10:43

Arian:

narcose a la rubber hamer?

of de echte versie met een spuitje?

• 27 Maart 2007 - 14:57

Jimmy:

Kom op Arian, een echte alcoholic-universe fan verdooft met alcohol ;).

Leuk om te lezen dat het zo goed gaat daar Ilona, mis je ons al een beetje?

• 27 Maart 2007 - 16:05

Suzanne:

Hey lieve Ilona
    Zo te horen is het erg mooi daar.
    Jimmy had me ook al verteld over je studie opdracht(Arme cavia's:p).
    Fijn dat de mensen aardig zijn:)
    Je zult de Irish pub wel missen denk ik.
    En Jimmy had het sms je nog laten lezen dat je terug had gestuurd.
    Veel plezier en ik zal eens wat vaker een berichtje achter laten.

Groeten en dikke knuffel Suzanne

• 29 Maart 2007 - 08:52

Mo:

coeliejoelie da je met cavia's gaat werken! en verder ook zeker wel een vet onderzoek wa je gaat doen, nu hopen dat er een leuk resultaat uitkomt, ben benieuwd! suc6 ermeej iig :)
    xxx

• 29 Maart 2007 - 13:35

Mo:

xxx

• 29 Maart 2007 - 20:58

Roos:

Hé Iloontje,
    Even tijd om je site te bekijken. Hoe is het met je? Kids slapen al, dus volgende keer een berichtje van de meiden. Als ze horen dat je met cavia's in de weer gaat, gaan ze roepen dat je er een paar voor ze meeneemt,kweet het zeker.
    Ok, succes op je stage en veel groetjes,
    Vette zoen van Quinty en Tessa en een high five van Chiki
    Doeg!

• 31 Maart 2007 - 13:16

Lenie:

Hoi Ilona,
    Leuk hoor en interessant lijkt me je stage met al die onderzoeken en cavia's.
    Je voelt je zeker wel lekker zo een keer naar het strand en een lekker temperatuurtje nou je verdient het hoor.
    Arian gaat ook lekker het zonnetje schijnt en met zijn nieuwe speelgoed lekker rondcrossen, de dagen vliegen voorbij. Nu verder hier alles goed groetjes van ons allemaal en ook een poot van poes.

• 31 Maart 2007 - 18:40

Laura:

Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt.
    Het lijkt me erg interessant, die onderzoeken.
    Geniet van deze mooie tijd en het mooie weer daar.
    heeeeel veeel kusjes en een dikke knuffel van Victor en de groetjes van Sander en Serghei.

• 02 April 2007 - 00:47

Paul :

hoi Ilona

het klinkt allemaal interessant en leuk.
    misschien kun je ook onderzoeken hoe mensen het kunnen krijgen.
    bij mijn dieet zeiden ze: als je boter of olie teveel verhit(braden) gaan de goede stoffen er uit en komt er cholesterol er voor terug. Misschien een insteek?
    Het was zondag erg mooi weer (18gr.) en maandag wel 20gr. Wordt het hier ook zomer?
    maar lekker genoeg om op mijn terras te liggen bakken. ben ik bruin? nee. maar het was lekker zo'n dag.
    succes met je cavia's

een dikke knuffel.