Japanners op bezoek :)

Door: Visje85

Blijf op de hoogte en volg Ilona

24 September 2007 | Australië, Perth

Hoihoi allemaal,

Ik vond dat het wel weer tijd was voor een nieuw berichtje dus bij deze :)
Uhm wat heb ik in de tussentijd allemaal uitgespookt... niet zo heel erg veel om eerlijk te zijn.
Heb natuurlijk wel hard gewerkt aan me eindverslag en me resultaten maar naast dat...

Eerst maar even een project update:
Afgelopen woensdag en vrijdag hebben we een symposium bijgewoond. Elk jaar hebben ze een aantal presentaties om de patiënten en hun families die mee werken aan de klinische onderzoeken hier op de hoogte te houden zodat ze wat meer weten over de ziekte en over de verschillende onderzoeken die we hier uitvoeren. En wij (= de mensen die int lab werken en niet presenteren, want alleen de hele slimme mensen met een PhD diploma presenteren) mochten daar ook bij aanwezig zijn.
En we hadden een gastspreker: Prof. Toshiharu Suzuki (nee niet de auto) was voor een week vanuit Japan naar Perth gekomen. Hij is één van de beroemdste personen als het om onderzoek naar Alzheimer's gaat. En nu wil Ralph (de baas hiero) met Japan gaan samenwerken om zo de onderzoeken te verbeteren. Zie http://ecumediaqa.ids.ecu.edu.au/popups/mrPopup.asp?mrID=860
Prof. Suzuki heeft verschillende persentaties gehouden om aan ons maar ook aan de patienten die mee werken aan de onderzoeken hier, uit te leggen wat voor onderzoeken ze in Japan doen en wat de resultaten zijn tot nu toe. Het ziet er erg veelbelovend uit maar het roept ook heel veel vragen op bij iedereen hier. Maar het was wel erg interessant! De taal barrière was wel een klein probleem maar ja het was allemaal wel te volgen. De prof. had ook nog twee van zijn beste studenten mee genomen. Ééntje sprak heel slecht Engels maar de andere kon alles vertalen voor dr dus dat kwam ook wel goed. Waren erg aardig meiden. Na de laatste presentatie op vrijdag zijn we met n alle naar de pub geweest! Het was gezellig maar er was football op een groot beeldscherm (t zijn bijna de finales hier en dan worden alle mannen hier net zo gek als bij ons als t WK ofzo is).
We zijn niet al te lang gebleven want het was etenstijd dus iedereen had honger en na een lange dag presentaties wil je toch gewoon t liefste op de bank hangen. De japanse visite is zaterdag weer terug naar huis gevlogen.

Ik ben inmiddels klaar met alle monsters twee keer te runnen op gel en heb alle resultaten ingescand. Dus rest van afgelopen week ben ik bezig geweest met mijn resultaten analyseren. En ik kan nu een cholesterol essay uitvoeren. Nee niet eenvoudig met een druppeltje bloed maar met lever en serum. De resultaten zijn tot nu toe goed. De cholesterol levels in de groep met groene thee zijn lager dan de controle groep die een hoog cholesterol dieet hadden. En de vis olie (omega-3) groep is weer lager dan de groene thee. Dat was ook onze hypothese dus dat is goed nieuws. Verder moet ik nu nog een aantal monsters opnieuw op gel runnen omdat de resultaten niet goed genoeg waren om ze te analyseren. Maar dat is niet zo erg. Ik heb nog genoeg monsters en genoeg tijd om het nog een keer uit te voeren.

Nou de rest buiten het lab om:
Ik ben vorig weekend naar Haispray geweest. Ja die met John Travolta als (hele dikke) vrouw :P Erg lachen! En als je de bios uit loopt heb je n smile op je gezicht! De rest van dat weekend ben ik lui geweest :P Maar dat had ik dan ook verdient na een drukke week.

Afgelopen zaterdag ben ik naar Ratatouille geweest. Ja weer een film! Marja een Pixar film moet ik gewoon zien. Hij was erg leuk! Echt een aanrader als je van Nemo enzo houd :) Wel raar zijn de stemmen. Het speelt zich af in Parijs en de meeste hebben dan ook een Frans/Engels accent. Maar er zijn ook een aantal karakters die een Amerikaans accent hebben. Dat was een beetje apart marja je kan niet alles hebben. Als alle karakters met het zelfde accent zouden spreken zou het waarschijnlijk niet opgevallen zijn. Maar als je m gaat zien moet je er maar niet te veel op letten anders mis je alle leuke stukjes :P

Afgelopen zondag was Arian jarig!!! Helaas ikke was er niet bij maar had wel de week van de voren een kado opgestuurd. En heb m om 12 uur gebeld dus had wel n beetje n feest gevoel :) Nog hartelijk gefeliciteerd schatje!!! (k)
Yoong is op vakantie in Signapore dus beide honden (Lucky en Tiger) van Shelley zijn nu bij ons. Maar Lucky houd niet zo van Tiger dus vechten ze regelmatig. Maar alleen als ze thuis zijn. Dus we zijn zondag een stukje met ze gaan rijden. Ze vinden het geweldig in de auto. We zijn eerst naar een vriendin van Shelley gegaan om te lunchen. Pizza :) jammie. En ze heeft een hele grote achtertuin dus de honden konden zich helemaal uitleven. Daarna zijn we nog naar een aanlegplaats voor boten gegaan. Jeps dicht bij het strand
en een aantal winkeltjes en restaurantjes. Maar we hadden net gelunched dus hebben we alleen een ijsje op. Ook lekker want het was ongeveer 23 graden en in de volle zon was het erg lekker.

Vandaag ist weer maandag dus weer trug aant werk... Maar is niet erg de tijd vliegt voorbij! Ik ben over 5 weekjes alweer terug! :D Ik kijk er erg naar uit om iedereen weer te zien maar ik meot eerst mijn onderzoek hier goed afronden. En dat komt helemaal goed! Als ik nog een beetje hard werk hier! Dus maak je geen zorgen om mij.

Tot in oktober!
Dikke knuffel en kusjes
Ilona

Ps. Ik heb net leuk nieuws gehoord :) Mijn supervisor Matt en zijn vriendin gaan trouwen! Hij is dit weekend op zn knieen gegaan! :D Hoera!
En Anna, een PhD studente hier is terug nar 3 maanden werken in New-York en een vakantie van 2 weken in Japan. Daar is haar vriend ook op zn knieen gegaan! Dus er lopen nu hele blije mensen rond in het lab! Gezellig!

• 24 September 2007 - 07:56

JeZus:

EEEEEJ IKKE EEERRRRSSSSTTTTT
    JIPIEEEEE!!!
    zo nu kan ik het gaan lezen :P
    xxx

• 24 September 2007 - 08:09

JeZus:

Hier het vervolg op mijn reactie...
    zit je ook wel eens stil???
    of alleen achter de pc?
    je hebt het duidelijk ngo steeds naar je zin, maar ook wel lekker dat je wel weer naar huis wil...
    mam en ik moeten ook al die films nog zien... als je terug bent zullen we wel een weekje vol proppen met bios, eten en shoppen :P...
    maak je onderzoek maar snel af en kom maar naar huis, (kan ik vaker naar jorg ;)) hihi
    spreek je snel
    dikke , kusss
    JeZus

• 24 September 2007 - 09:20

Pompedomp:

Hey

gefeliciteerd met je vriendje.
    Vriendje natuurlijk ook gefeliciteerd met je verjaardag. Hoe oud ben je geworden?

Ilona nog veel succes met het afronden van alles in Australie.

Denk aan Arian te vragen over het kamp

groetjes,

van mij

• 24 September 2007 - 18:05

Maaike:

Hey Ilona!

Klinkt allemaal goed zeg! Gefeliciteerd met Arian he! Enne wij kijken er ook naar uit om je eindelijk weer te zien!

Succes nog met alles maar dat gaat helemaal goed komen!

Groetjes xxx Maaike!

• 25 September 2007 - 08:54

Arian:

hoi hoi

nog bedankt voor de kadootjes en de lieve kaartjes :-D

Heel erg lief van je.

En wat was het vroeg voor jou op zondagmorgen ;-)

Kreeg helemaal feestgevoel van jouw 'lang zaltie leven' liedje vanuit australie :-)

Nog maar 36 daagjes... het kan niet snel genoeg gaan.

Love you xxx

• 25 September 2007 - 10:15

Mo:

heyhey
    jij vermaakt je dus wel met al die nieuwe films ;)
    suc6 nog met het onderzoek en met je verslag. iig al fijn dat je tot nu toe goeie resultaten hebt, hopen dat er nog meer komen natuurlijk!
    dan zien we je in oktober weer !! :D
    Grtjes xxx Mo

• 27 September 2007 - 09:07

Tammie:

Hey Vis,
    Je hebt weer genoeg meegemaakt zo te zien. Ik ben net terug uit Malta (afgelopen nacht geland...dus nog lekker duf..) Veel succes nog met de laatste weken en we zien elkaar snel.

Hele dikke knuffel

XXX

Tammie

• 27 September 2007 - 20:08

Tijn:

Flinke lap tekst heej :D
    sorry als we op Arian zijn verjaardag zoveel lawaai maakte dat je hem niet kon verstaan aan de telefoon, maar je belde ook precies op het moment dat we gingen "zingen".

S6 met de laatste loodjes en tot over een week of 4 :)

• 01 Oktober 2007 - 09:32

Leonie Uit Gent:

Hoi Ilona,

leuk je berichtje!

Nu nog in Australie en dan in december weer naar Gent. Das niet mis!

Lijkt me leuk om wat af te spreken!

Ik heb me toegevoegd aan je mailinglist dus daar kun je mijn e-mail adres vinden.

Ik hoor dan wel van je zodra je ook in La Belgique woont!

groetjes Leonie

• 05 Oktober 2007 - 07:57

Anne:

eehj..
    nog gefeliciteerd met arian..
    en ik heb hairspray ook gezien ma vond m niet zo super..
    ben wel echt jaloers op t weer daar!!
    geniet nog maar van aussieland..
    wij en de bevertjes zullen allemaal heeeeel blij zijn als je weer terug bent.
    -x-
    Anne

• 05 Oktober 2007 - 09:16

Marloes:

Hey,

Zo te zien vermaak je je goed daar. Rond je onderzoek maar goed af, kan je daarna lekker gaan afstuderen.

Groetjes Marloes

• 05 Oktober 2007 - 18:58

Mam:

Niet gewend van mij he, zo'n late reactie.
    Maar we spreken elkaar toch elke dag op msn. Nog maar 3 1/2 week, t aftellen is nu echt begonnen.
    XXX mam XXX